Cranio Sacraal therapie

Cranio Sacraal
De Cranio Sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat ervan uit dat het lichaam een eenheid is. De naam is ontleend aan het schedelbeen (Cranum) en het heiligbeen (Sacrum). Deze twee beenderen vormen samen met de wervelkolom de omhulling van ons zenuwstelsel.
Een verstoring van het Cranio-Sacraal systeem kan allerlei oorzaken hebben: bijvoorbeeld een val of een ander ongeluk, geboortelestel, een virusinfectie of een vergiftiging, een hersenbloeding of een operatie. Cranio-Sacraal therapie maakt het mogelijk de verstoring in het systeem op te sporen en de beweging in de vliezen en beenderen te herstellen.

CRANIOSACRAAL THERAPIE VOOR BABIES EN KINDEREN

Omdat er steeds meer ouders met kinderen bij mij in de praktijk komen heb ik, om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, een vervolg cursus Pediatrie en Cranio Sacral therapie gevolgd aan het Upledger Instituut Nederland.

In mijn praktijk werk ik met babies en peuters, en vaak met de gehele familie Cranio Sacraal is zeer geschikt voor de allerkleinste kinderen omdat het heel erg zacht en subtiel is.

Het is ontroerend om te zien hoe kleine kinderen ontspannen tijdens een behandeling en ik merk goede resultaten in het kalmerings- en ontwikkelingsproces bij deze kinderen.

Omdat ik zelf moeder en grootmoeder ben heb ik veel ervaring op het persoonlijk vlak.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Toepassingen
De therapie verbetert de natuurlijke functie van de hersenen en het ruggenmerg.
De toepassingsgebieden zijn dan ook legio en reiken van klachten die zich lichamelijk uiten tot gevoelens van spanning of stress:

- Hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten
- Nek- en rugklachten
- Chronische pijnen en vermoeidheid
- Chronische infecties
- Allergie, huidklachten en CARA
- Vage lichamelijke klachten
- Angsten, faalangst e.d.
- Nervositeit en onrustgevoelens
- Tandenknarsen en spanning in de kaken

Behandeling
Tijdens de behandeling blijft u gekleed en zal de therapeut u zoveel mogelijk een ontspannen houding aan laten nemen. Door zachte aanraking en massage neemt de therapeut systematisch de spanningen weg uit het bindweefsel. De tijdsduur kan variëren tussen de drie kwartier tot anderhalf uur.

Doelgroep
De therapie is bedoeld voor zowel kinderen, jongere als oudere mensen.

Prijzen per 1 september 2009
Kennismakingsbehandeling (1 uur) €   47,50
Losse sessies (1 uur) €   65,00
2 uur sessies €   120,00
5 sessies vooruit betalen €   295,00
(is € 59,00 per behandeling van 1 uur)


Neem contact op voor meer informatie.Copyright © 2007, angelarenner.nl